sort proizvodi
news

12. МАЈ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Autor:

“НАЈБОЉА МЕЂУ НАЈБОЉИМА”

 


Поводом међународног дана медицинских сестара, Синдикат медицинских сестара и здравствених техничара УКЦ Србије,  је наградио своје чланове који су прeдложени од стране својих колега. На свечаности поводом 12.маја, уручено је 26 захвалница, а награђени су добили награду: 1. једнодневни излет Мокра Гора -Дрвенград; и 2. Тродневни боравак на Сребрном језеру.

Свечаности су присуствовали и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка И социјална питања, као и представници Заједнице Синдиката Србије.

У пуном амфитеатру, овог 12. Маја подсетили смо на следеће:

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА ОБЕЛЕЖАВА СЕ СВАКЕ ГОДИНЕ 12. МАЈА, У ЗНАК СЕЋАЊА НА ДАТУМ РОЂЕЊА ФЛОРАНС НАЈТИНГЕЛ, БРИТАНСКЕ БОЛНИЧАРКЕ И ХУМАНИТАРНЕ РАДНИЦЕ РОЂЕНЕ У ФИРЕНЦИ, ЗАЧЕТНИЦЕ МОДЕРНОГ СЕСТРИНСТВА КАО ПРИЗНАТЕ ПРОФЕСИЈЕ. 

ПРЕДСТАВНИЦИ ОВОГ ХУМАНОГ ПОЗИВА СПРЕМНО ОДГОВАРАЈУ НА СВЕ ИЗАЗОВЕ ПРОФЕСИЈЕ И ПОТРЕБЕ ПАЦИЈЕНАТА. ПОРЕД НЕГЕ И ОСТАЛИХ РЕДОВНИХ  АКТИВНОСТИ  КОЈЕ  ОБАВЉАЈУ ПРОФЕСИОНАЛНО И ОДГОВОРНО У ОБАВЕЗИ СУ ДА УНАПРЕЂУЈУ  СВОЈЕ  ЗНАЊЕ. 

НЕОПХОДНО ЈЕ ДА СВЕТ ПРЕПОЗНА ЗНАЧАЈ МЕДИЦИНСКЕ  СЕСТРЕ  У СИСТЕМУ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ. ЗДРАВСТВЕНА НЕГА ЧИНИ  НАЈВЕЋИ   ДЕО ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У СВЕТУ,  А МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ  СУ КЉУЧ  ЗА ПОСТИЗАЊЕ  РАЗВОЈНИХ  ЦИЉЕВА .

МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ СУ ОБРАЗОВАНЕ И ЕДУКОВАНЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЗДРАВЉА  И ДОБРОБИТ ПАЦИЈЕНАТА  КРОЗ  СВЕ  АСПЕКТЕ . МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ СУ ПРВА ТАЧКА КОНТАКТА ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ.

ТОКОМ БОРБЕ СА ПАНДЕМИЈОМ КОВИД-19 ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ СЕ НАШАО ПРЕД ВЕЛИКИМ ИЗАЗОВОМ, А ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ ПОД ОГРОМНИМ ПРИТИСКОМ  ПРУЖИЛИ СУ  СВОЈ МАКСИМУМ КАКО БИ АМОРТИЗОВАЛИ  СЛАБОСТИ  ЗДРАВСТВЕНОГ  СИСТЕМА  ШИРОМ  СВЕТА.

МЕДИЦИНСКЕ СЕТРЕ СУ НА ПРВИМ ЛИНИЈАМА БОРБЕ , ДАВАЛЕ СВОЈ ЛИЧНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ МАКСИМУМ У ЗБРИЊАВАЊУ ОБОЛЕЛИХ. СВЕ ВРЕМЕ СУ РАДИЛЕ У ОТЕЖАНИМ ОКОЛНОСТИМА, СА ГЛОМАЗНОМ ЛИЧНОМ  ЗАШТИТНОМ ОПРЕМОМ , ПОВЕЋАНИМ  ФИЗИЧКИМ НАПОРОМ , СА ВЕЛИКИМ БРОЈЕМ  ПАЦИЈЕНАТА  КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ У ИСТО ВРЕМЕ. ПРИ ТОМЕ УЗ СТАЛНИ ПСИХОЛОШКИ ПРИТИСАК И СТРАХ ДА ЋЕ ВИРУС ПРЕНЕТИ СВОЈИМ ПОРОДИЦАМА. 

ПРОЦЕЊУЈЕ СЕ ДА У СВЕТУ ПРЕ ПАНДЕМИЈЕ БИЛО ОКО 27,9 МИЛИОНА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА , И ТАДА ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО 5,9 МИЛИОНА СЕСТАРА.

МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ СУ ДАЛЕ ВЕЛИКИ ЗНАЧАЈ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА , РИЗИКУЈУЋИ СВОЈЕ ЖИВОТЕ, ЗАТО ШАЉЕМО ПОРУКУ НА ДАНАШЊИ ДАН :

ПОШТУЈМО ПРОФЕСИЈУ МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ, ЈЕР ЊЕНА УЛОГА ЈЕ ЈЕДИНСТВЕНА У РАДУ СА ЉУДИМА ОД РОЂЕЊА ДО СМРТИ!


 

 

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %