sort proizvodi
news

Састанак Председништва ЗСС за територију града Ниша

Autor:

Дана 25.04.2024.године у Нишу, са почетком од 11 часова одржана је седница Председништва ЗСС за територију Града Ниша.

Састанком је председавао Координатор ЗСС за територију Града Ниша Александар Лаловић , а тога дана састанку су присуствовали и Председник ЗСС Петар Миловановић, Председник Гране ком.делатности града Ниса Н.Маркишић, В.Д. Председник гране комуналне делатности Републике Србије Душан Радошевић и Члан ИО ЗСС Славиша Самчевић.

Након уобичајеног отварања састанка и изгласавања дневног реда, председавајуци А.Лаловић је дао уводну реч Председнику Петру Миловановићу, који је поздравио све присутне председнике синдикалних организација како из комуналне области тако и из градске управе Ниш и Гаџиног Хана.

Након уводне речи Председника, Координатор А.Лаловић је известио присутне о динамици ширења синдикакних организација у Нишу, напоменувши да су међу последњима приступиле организације Зсс Горица и Зсс Гц Ниш. 

Такође саопштен је и резултат досадашњег рада нишког руководства синдиката,на територији овог града на Југу, као и нароцито планови који следе за територију Града Ниша и околине,у будућности.

Председник Ком.гране Ниша Никола Маркишић се осврнуо на комунални сектор Града ,напоменувси да смо данас најбројнија синдикална организација у овој области у Нишу, и да нас чека скорије постизање репрезентативности на нивоу комуналног сектора.

Даље су реч добијали и сви присутни председници осталих синдикалних организација у предузећима и установама , који су све присутне известили о стању у својим организацијама, бројности чланства, о вазењу својих колективних уговора са напоменом где ће ускоро доћи до нових преговора са Послодавцима и потписивању потпуно нових Колективних уговора.

Цлан ИО ЗСС Славиша Самчевић се захвалио домаћинима на добродошлици у Нишу, а затим је известио присутне о значајним дешавањима попуз  стицања репрезентативности у неколико организација у градовима широм Србији.

Реч је добио и В.Д.председника комуналаца Србије Душан Радошевић, који се посебно захвалио Координатору територије за Град Ниш Ал.Лаловићу на пријатној добродошлици и доброј организацији састанка.

Кратко је изнео податке о стању чланства у комуналном сектору Београда , али и о стању на целој територији Србије када је је комунална делатност у питању.

Затим је позелео успешан даљи рад на ширењу наше синдикалне заједнице у Нису, која је по његовим рецима али и речима Председника Миловановића, пример како треба да функционишу организације и на другим градским територијама у нашој земљи.

Након исцрпљивања свих тачака дневног реда, и после неколико сати заседања, састанак је успешно и завршен.

 

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %