sort proizvodi
Јубиларне награде - "Mercator-S"        Семинар - Дивчибаре 2022        Хумани радници Градске управе Ниш        Шта раде радознали малишани у санитету хитне помоћи?        Решење о утврђивању репрезентативности синдиката „Заједница Синдиката Србије – Народна скупштина“        COVID додатак за запослене у црвеној зони        ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ЈКП ШУМАДИЈА ПОВОДОМ СРАМОТНОГ НАПАДА НА РАДНИКЕ        ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ У ЈКП МЕДИАНА НИШ УТВРЂЕНА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ        12. МАЈ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА        Потписивање повеље       

Најновије вести

by

Јубиларне награде -

У новембру 2022. године по иницијативи ЗСС МЕРКАТОР са челницима компаније "Mercator-S" усвојена је молба и предлог око усвајања доделе јубиларних награда. Сви запослени који су у компанији 5,10,15,20,25,30,35 и 40 година у децембру су добили јубиларне новчане награде. Од сада па сваке наредне године у децембру запослене очекују награде.

by

Семинар - Дивчибаре 2022

Овогодишњи јесењи едукативни семинар организован је на Дивчибарама у периоду од 7. до 9. децембра у хотелу “Црни врх”. На почетку семинара, председник Заједнице Синдиката Србије Петар Миловановић је поздравио све присутне и изразио задовољство због великог интересовања, које синдикалне организације показују за едукације из области заштите, остваривања и унапређења права запослених. Семинари са тематским едукацијама се традиционално организују и постали су једно од обележја рада Заједнице Синдиката Србије. На семинару „Дивчибаре 2022.“ учествовало је више од шездесет председника синдикалних организација, а предавања су била подељена у неколико тематски повезаних целина: колективно преговарање, мирно решавање индивидуалних и колективних радних спорова, као и питања права из радног односа, кроз примере из судске праксе. Предавачи на семинару су били: представник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мира Баста, директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Ивица Лазовић и адвокат Милош Радојевић из адвокатске канцеларије „Радојевић“.

by

Хумани радници Градске управе Ниш

Ваше мисли су наша идеја. Заједница синдиката Србије је 16.11 од 10 до 14 сати, организовала у три екипе добровољно давање крви. Акција је оцењена као попуно успела јер је скоро стотину епрувета крви кренуло ка људима којима је она преко потребна. Хвала свим учесницима.

by

Шта раде радознали малишани у санитету хитне помоћи?

Дана 20.11.2022.године Заједница синдиката Србије –Хитна помоћ Крагујевац је поводом обележавања Светског дана детета организовала, по први пут, у Заводу за ургентну медицину Крагујевац  „family day“. Породични дан је добар начин да се превазиђу баријере међу запосленима и да се проведе квалитетно време са породицом и колегама. У забавној и опуштеној атмосфери овог породичног дана сви су „напунили своје батерије“.Поред дружења запослених и њихових најмлађих чланова породице, овај догађај је био и прилика да се деца упознају са функционисањем хитне помоћи и едукују у пружању прве помоћи. Деца су имала прилику да виде простор и атмосферу у којој њихови родитељи раде, а Завод за ургентну медицину са синдикалном организацијом је показао свом тиму да цени доприносе запослених и њихових породица. Одзив је и поред лоших временских услова био одличан а цео догађај су испратили медији.

by

Решење о утврђивању репрезентативности синдиката „Заједница Синдиката Србије – Народна скупштина“

Генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић донео је 19. јула 2022. године Решење о утврђивању репрезентативности синдиката „Заједница синдиката Србије – Народна скупштина“. Решење је донето на предлог Комисије за утврђивање репрезентативности синдиката, која је утврдила да „Заједница синдиката Србије – Народна скупштина“, у чије име је Драган Луковић, председник синдиката поднео захтев за утврђивање репрезентативности, испуњава услове за утврђивање репрезентативности који су предвиђени у члану 218. став 1. Закона о раду. Раду Комисије за утврђивање репрезентативности синдиката присуствовали су и представници синдиката „Слога Народна скупштина“, који нису имали примедбе на рад Комисије. На дан подношења захтева за утврђивање репрезентативности „Заједница синдиката Србије – Народна скупштина“ испунила је све услове за стицање статуса репрезентативности: уписана је у Регистар синдиката у складу са законом, доставила је 85 приступница чланова синдиката и далеко надмашила по броју чланова основни услов који је уређен Законом о раду (15% од укупног броја запослених код послодавца – Народне скупштине). Доношењем решења наш синдикат је постао једини репрезентативни синдикат у Народној скупштини.

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %