sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЕДУКАТИВНИ СЕМИНАР за председнике синдикалних организација у комуналној делатности РАВНИ ГАЈ – 20.05.-23.05.2021.године

Као и сваке године у мају месецу одржава се едукација председника синдикалних организација и заинтересованих чланова. Како колективним уговорима за предузећа у комуналној и стамбеној делатности, ускоро истиче трајање, овај семинар је био са темом: 1. Колективни уговор и 2. Колективно преговарање. Због великог броја нових председника синдикалних организација, одржана је и едукација „Синдикално деловање“. Семинару су присуствовали и представници Министарства за рад, запошљавање, борачкак и социјална питања: Гордана Будимовић и Мира Баста. 

by

Стручна посета

У организацији заједнице Синдиката Србије и ЈКП Водовод и канализација Крагујевац, дана 20.05.2021. године одржана је стручна посета колега из ЈКП Наиссус из Ниша, којом приликом је уприличена посета управно) згради ЈКП водовод и канализација у Крагујевцу као и локацијама ЦППОВ Цветојевац и брани Водојажа као и пријем код градоначелника Крагујевца гдина. Николе Дашића. Колеге из ЈКП Водовод и канализација Крагујевац су нас топлим и срдачним поздравним речима дочекали и омогућили нам посету згради управе ЈКП водовод и канализација. Наш домаћин је био генерални директор дин. Небојша Јаковљевић са својим ресорним директорима и сарадницима. Након поздравних речи, колегама из ЈКП Наиссус приказана је врло садржајна презентација о целокупном систему водоснабдевања и канализације као и ЦППОВ у Цветојевцу. Прва локација стручне посете је било централно постројење за пречишћавање отпадних вода у Цветојевцу. Уз пратњу и свесрдну стручну подршку наших колега из ЈКП водовод и канализација Крагујевац и ЦППОв, обишли смо постројење уз професионална и врло стручна појашњења самог процеса функционисања целокупног система од почетне до завршне фазе. Друга локација стручне посете је била брана водојажа на Грошничком језеру. Наше колеге из ЈКП водовод и канализација Крагујевац су нам показале постројење, систем за озонизацију воде, лабораторију за узорковање и испитивање квалитета пијаће воде, стару хидроцентралу коју је монтирао .Сименс" као и саму брану. Стручна објашњења у погледу функционисања бране Водојажа су биле од велике користи нашим колегама из ЈКП Наиссус У оквиру посете указана нам је велика част тиме што нам је уприличен пријем код градоначелника Крагујевца гдина. Николе Дашића. Након срдачног пријема и поздравне речи градоначелника, председник Заједнице Синдиката Србије гдин. Петар Миловановић је информисао градоначелника о данашњо стручној посети и позитивној размени искуства и знања између ЈКП водовод и канализација Крагујевац и ЈКП Наиссус Ниш у нади да ће се таква пракса наставити и у будућности.

by

Потписан Колективни уговор са компанијом Belgrade Airport doo

Заједница Синдиката Србије VINCI aerodrom Beograd dana 26.02.2021. godine nakon pregovora sa poslodavcem i ostalim reprezentativnim sindikatima potpisala Kolektivni ugovor sa kompanijom Belgrade Airport doo

by

Прихваћена инцијатива Заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ

Дана 02.02.2021. године постигнут је споразум са послодавцем и Градом Крагујевцом o мирном решењу радних спорова у Заводу за хитну медицинску помоћ Крагујевац. Након прихваћене иницијативе нашег синдиката од стране градске већнице за здравство и социјалну заштиту др Гордане Дамјановић и градоначелника господина Николе Дашића покренут је поступак пред Агенцијом за мирно решавање радник спорова који је спроведен у рекордном року закључно сa 31.12.2020. године. На овај начин успели смо да смањимо, а у случају нових тужби елиминишемо, судске трошкове и трошкове адвоката и самим тим уштедимо у буџету Града Крагујевца око 30.000.000,00 динара. Важније од свега је да су радници добили своја потраживања у року од 30 дана а сви знамо да судски процес траје дуже од годину дана и то у најбољем случају. Кроз досадашњи рад показали смо се као стабилни и поштени сарадници на које запослени могу у сваком тренутку да се ослоне а кроз ова поступак показали смо да смо такође поуздан и стабилан сарадник послодавцу оснивачу-граду. Настављамо да радимо првенствено у најбољем интересу радника али и општем интересу установе у којој радимо, каже председница Заједнице Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац Ана Поповић

by

Потписан Колективни Уговор у Меркатор-С

Дана 18.01.2021 године је потписан нови Колективни уговор у компанији Меркатор С који ће важити наредне три године. Није било већих измена у Колективном уговору, али није било ни погоршања,тј запослени нису ускраћени за своја права. Колективни уговор су потписале две репрезентативне организације у Меркатору С: Заједница Синдиката Србије Меркатор и СССС, а испред послодавца генерална директорка Виолета Ковачевић.

by

Захтев за решавање проблема у вези радних спорова који се односе на неисплаћени прековремени рад и рад на државни празник

Дана 18.11.2020.године, Заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац се обратила градском већнику за здравство и социјална питања др Гордани Дамјановић са предлогом, да се радни спорови у Заводу за хитну медицинску помоћ Крагујевац, који се односе на неисплаћени прековремени рад и рад на државни празник, реше мирним путем пред Републичком агенцијом за мирно решавање радних спорова. Том приликом, заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац се осврнула на 2017 годину, када је преко сто запослених Завода тужило установу за неисплаћени прековремени рад, када су поступци окончани у корист радника, са огромним судским трошковима. Имајући у виду да су запослени поднели тужбе по истом основу за други период, Заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац сматра да је у најбољем интересу свих да се ови спорови реше мирним путем пред горе наведеном агенцијом како се не би увећавали трошкови и угрозило пословање установе. На овај начин, радници би остварили своја права из радног односа, а новац који би, уколико би се спор решавао судским впутем, био утрошен за судске трошкове, могао бити употребљен за додатно унапређење квалитета рада Завода.

by

Семинар „Хармонија“ Копаоник 21.10.2020.год

У периоду од 21.10.-23.10.2020.године, одржан је едукативни семинар за председнике нових синдикалних организација и за нове председнике постојећих синдикалних организација. У добром расположењу , са новом енергијом учесници су упознати са синдикалним деловањем, могућностима, законским регулативама и обавезама.

by

4. РАДНИЧКО СПОРТСКЕ ИГРЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

ВРЊАЧКА БАЊА, ХОТЕЛ „БАНБУС“  24.09.-27.09.2020 ГОД. 

by

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА ГРАНЕ КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

19.08.2020.године у хотелу "Банбус", у Врњачкој Бањи,  одржан је састанак Председништва гране  комуналне делатности Републике Србије. Разматрани су проблеми по појединачним синдикалним организацијама, размењивана искуства и планиране активности за наредни период. Након састанка одржана је едукација за Колективно преговарање, које у одређеним предузећима започиње већ крајем године. 

by

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА ЗАЈЕДНИЦЕ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

МОКРА ГОРА 26.06.-28.06.2020 ГОДИНЕ

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %